Månedsarkiv: september 2014

Smart mobilitet på tur ved Aarhus Universitet

Smart mobilitet har været på tur i området omkring Aarhus Universitet. Her kan I møde et udpluk af de unge trafikanter i Aarhus. Nærhed til skole og by samt god tid i hverdagen er generelt bestemmende for deres valg af det daglige transportmiddel:

”Det giver ro at gå, når alle andre har fart på.”

IMG_1112

Rosalina er 18 år, hun bor på Christiansbjerg. Smart mobilitet fanger hende slentrende på vej ned af Langelandsgade en hverdagsmorgen i solskin. Hun arbejder på Klostertorv og går hver dag.
Det er for hende en god start på dagen at tage turen i roligt tempo, mens resten af byen suser forbi.

På parkeringspladsen ved uni-kollegiet møder vi Nilles:

”Jeg kan gå til alt, hvis jeg skal på længere ture tager jeg tog eller bus.”

IMG_1119

Nilles er 22 år, læser matematik på Aarhus Universitet og har valgt at bosætte sig helt centralt på uni-kollegiet i Aarhus Nord. Da Smart mobilitet møder ham, er han lige kommet hjem med et stort skab, som han har fragtet i en lånt bil. Når tunge ting enkelte gange skal transporteres er det nemt og praktisk at låne bil af vennerne.

På Statsbiblioteket sidder tre cyklister og  får en hurtig kop kaffe som afbræk i læsningen.

“Det er nemt, billigt og praktisk at cykle i Aarhus.”

IMG_1120

Kathrine, Maria og Line i starten af tyverne får deres daglige motion på cykel fra midtbyen til universitetet. De oplever den daglige tur op af Langelandsgade som benhårdt arbejde, men det lønner sig til gengæld i en god grundform. De ser cyklen som det oplagte valg og oplever, at det generelt er behageligt at cykle i byen. Enkelte steder særlig i midtbyen kan den tunge biltrafik dog være en udfordring:

”Som blød trafikant kan det være en udfordring at være i midtbyen, hvor bilerne kommer meget hur-tigt og meget tæt på.”

Stay tuned, der kommer løbende flere spændende livshistorier om transport på siden her :)