Man får arbejdet kørt af, når man træder i pedalerne

”Hvis jeg ikke cyklede, måtte jeg sørge for at holde min krop ved lige på anden måde. At cykle giver mig en generel følelse af velbefindende og en tilpas fysisk form.”

carsten på cykel

Carsten er 57 år og har altid cyklet. Vanen blev grundlagt i den tidlige barndom i Esbjerg, hvor al transport foregik på cykel. Nu bor han bor i Malling og arbejder i Vejlby, det tager 40-50 minutter på cykel. Turen tages på en blå racer i behageligt og lækkert cykeltøj.

”Gearet er en del af køreglæden – det at kunne sætte sig i noget tøj og nogle sko, der fremmer oplevelsen. Det er en af grundene til, at jeg har holdt ved.”

Det er muligt for hele Carstens familie at transportere sig på cykel og med kollektiv trafik i hverdagen, da Malling er begavet med gode bus- og tog-forbindelser, samt et sikkert stisystem, der gjorde det muligt for Carsten at cykel af sikre veje, også da hans tre børn var små.

Carsten har en bil stående hjemme i carporten, han kalder den for familiens luksus i hverda-gen. Den bruges primært til hyggelige ture i fritiden. Her kan familien sammen sætte sig ind og få snakket på vej til stranden.

Den daglige tur på cykel til arbejde er blevet en helt indgroet del af Carstens liv, han ser sig selv som passioneret cyklist og nyder den meditative tilstand, han kommer i, når han træder i pedalerne og får arbejdet ”kørt af”, som han udtrykker det.