Det giver god mening at være mere end én i en bil for Kristine

Vi møder Kristine i hendes hjem i Malling. Hun tager i mod os med åbne arme og et stort smil. På væggen hænger der billeder af venner og familie. Hun står i køkkenet og rører en rugbrødsdej sammen. Der dufter friskt og rent i hendes hus, og man kan høre radioen, som spiller i baggrunden. Kristine er selvstændig og arbejder ofte hjemme. Til tider arbejder hun som konsulent på Fyn og Sjælland, og har tit møder i Odense, København og Roskilde.
foto

Hun fortæller livligt om sine oplevelser med GoMore og stråler af entusiasme. GoMore er en tjeneste, hvor man via en hjemmeside, kan slå en tur op, hvis man har pladser ledige i bilen. På den måde kan andre, som skal samme tur, melde sig ind på turene, så man er fri for at køre alene eller med tog og bus.

Miljøhensyn motiverer
Kristine skal ofte til Odense eller København. Hun opretter i disse tilfælde en rejse og skriver, hvor mange der er plads til, og hvad det koster. På den måde kan hun tage andre med på de ruter, hun skal ud på. Hun oplever at gøre sig selv, passageren og miljøet en tjeneste:

”Det tjener passageren, som kommer meget billigere af sted, det tjener os som bilister, fordi vi får tilskud til vores benzin, og når man er inde på GoMore på ens profil, kan man hele tiden se, hvor mange kilo CO2 man har sparet. DET, syntes jeg, er fedt”

Specielt besparelserne på miljøet og mængden af sparet Co2 ser Kristine som en klar fordel og motivator:

”Det er en hel klar tydeliggørelse af, at det giver rigtig god mening at være mere end én i en bil. Så jeg syntes, det er en god måde at transportere sig på, lige meget om man giver et lift eller modtager et lift.”

Kristine elsker at rejse, hun flyver på ferie flere gange om året og det ville ikke være et alternativ for hende at holde op med at rejse, men hun vil stadig gerne hjælpe til, der hvor hun kan i forhold til at spare miljøet, det oplever hun at få mulighed for gennem GoMore.
Selvom hun ofte tilbyder lift, kunne hun aldrig finde på at tage imod et lift. Hun skal ofte til mere end én destination og af og til også have materialer med, så det bliver for besværligt. Kristine finder stor tryghed i at alle GoMore brugere er verificerede, det medvirker til at hun aldrig er nervøs for hvem, der melder sig som passager.

At møde nye mennesker er givende
At møde nye spændende mennesker gennem GoMore er en gevinst, kristine aldrig havde overvejet, men som hun nu ser som en stor værdi i brugen af tjenesten:

”Så er der noget andet, og det var overhovedet ikke med i mine overvejelser, da jeg oprettede mig i sin tid. Men det er helt vild berigende at møde alle de her mennesker.”

Kristine mener, at det sociale aspekt har en positiv indflydelse på de oplevelser, hun har haft med GoMore:

”Jeg har mødt mennesker, som har en uddannelse eller et job, jeg ikke vidste fandtes. Sådan noget elsker jeg!”

Kristine føler også, hun lærer rigtig meget omkring andres arbejdsfunktioner, hverdagsliv og kompetencer, når hun har en masse forskellige mennesker med rundt i det ganske land.

”Det giver en enorm respekt for andre menneskers bidrag til, hvad vi alle sammen bruger og benytter os af, og nogle gang giver det et direkte bidrag ikke bare til mit eget liv men også til mit arbejde”

Lige inden vi siger farvel, hælder Kristine forsigtigt sin rugbrødsdej i formen, prikker den let med en tandstikker og stiller den til hævning, hvor den skal stå den næste 4 timer , mens hun arbejder.