Projekter

Smart mobilitet har arbejdet projektorienteret og innovativt. I Smart mobilitets projektkatalog, kan du læse om 22 projekter gennemført i perioden 2014 – 2017. Nedenfor er der en række nedslag om på projekter gennemført af Smart mobilitet.

Læs Smart mobilitets projektkatalog

Smart mobilitet arbejder i Beder-Malling, her handler det for os hovedsageligt om at se på om indpendlingen til Aarhus kan gøres smartere; det kan være i forhold til at prøve el-cykler eller kollektiv transport af, køre på skæve tidspunkter eller lade børnene transportere sig selv til skole på en sikker sjov måde, så man selv bliver mere fleksibel.

Fællesfoto fra 2. sundhedsmåling_redigeret
På billedet ses deltagere fra “365 på cykel-i Beder-Malling” – smart mobilitets el-cykel forsøg hvor 30 bilister har stillet bilen til fordel for el-cyklen.

Video af store udskolingselever, der følger de små i skole

Vi arbejder i Øgaderne med problematikker som deleøkonomi, bilejerskab, byliv, børns mobilitet og fremkommeligehed. I augsut 2015 sætter Smart mobilitet en kampagne igang om delebiler lige som vi tidligere har arbejdet med børnemobilitet i området gennem et børnecykelløb. Sep 2014 069

Vi har udvalgt to af kommunens egne arbejdspladser, der holder til på henholdsvis Kalkværksvej 10 samt Lokalcenter Møllestien i Aarhus C. Her er et af fokuspunkterne transport i arbejdstiden og en optimering af faciliteter for cyklister.

Vi arbejder bevidst med meget forskellige målgrupper, alle med forskellige udfordringer, når det handler om transport. Det gør vi fordi vi mener, at vi med effektive og målrettede indsatser, der er skræddersyet til konkrete menneskers daglige behov kan skabe banebrydende resultater ud fra konkrete tiltag, der på sigt kan opskaleres til hele kommunens geografi.

I videoen nedenfor inspireres til, hvordan man konkret kan gøre noget i det små for at undgå myldretids kø, spare tid og blive mere fleksibel:

At kombinere transportmidler på sin tur til arbejde kan også være nøglen til at komme hurtigere frem, undgå kø og få lidt motion. Derfor prøver Smart mobilitet sammen med Aarhus Cykelby gennem en ‘parker og cykl terminal’ at understøtte muligheden for, at man som bilist kan stille bilen på vejen til til Aarhus og skifte til cyklen. Se mere om det spændende tiltag på billederne nedenfor:
Postkort_Cykelterminalen ved Egå Engsø_side 2Postkort_Cykelterminalen ved Egå Engsø_side 1