Cykelbibliotek

Opstilling_kunde2_Skejby
Har du lyst til at skifte bilen ud med el- eller letvægtscykel på din tur til og fra arbejde ? Er du nysgerrig efter at afprøve nye typer cykler til din hverdags- og fritidstransport, så er det en oplagt mulighed at besøge Cykelbiblioteket.

Et cykelbibliotek er et sted, hvor du kan komme låne og teste forskellige cykeltyper fx el- og ladcykler, letvægtscykler og voksenløbehjul. Du kan også låne en foldecykel og tage den med regional bus og tog på vej til og fra arbejde.

Cykelbiblioteket flyttede i foråret og sommeren 2017 rundt i Smart mobilitets caseområder. Et særligt fokus har været at understøtte cyklisme på virksomheder. Cykelbiblioteket åbnes igen i foråret 2018 og vil flytte rundt til biblioteker og virksomheder i Aarhus.

Ved spørgsmål kontakt Charlotte Kjær Petersen chakp@aarhus.dk eller ring på telefon: 41859913

Lokalt cykelbibliotek ved Cykeldoktoren i Beder-Malling

Smart mobilitet ved fra tidligere projekter med elcykler, at turen til arbejde på elcykel giver mere velvære, mindre stress samt en forudsigelig rejsetid ud og hjem.

Derfor vil vi gerne fortsætte med at tilbyde prøveture til indpendlere, der overvejer at ændre deres transportvaner. Så man kan afprøve om elcyklen kan passe ind i hverdagen.

Fra november 2017 til udgangen af september 2018 kan du derfor som beboer i Aarhus Syd forstæderne Tranbjerg, Mårslet, Solbjerg og Beder-Malling låne en elcykel gratis i 5 dage hos Cykeldoktoren i Beder-Malling. Cyklen kan lånes i fem dage og kan bookes på mail kontakt@cykeldoktoren.dk eller telefon 22247393.

5 ægtepar i Beder-Malling har allerede testet elcyklen som alternativ til bilen i perioden Maj til oktober 2017. Du kan læse om deres erfaringer her: www.medvind.smartmobilitet.dk

Ved spørgsmål til det lokale cykelbibliotek i Beder-Malling kontakt Liv Maria Stender Boisen livma@aarhus.dk