Brugerne siger…

Smart mobilitet har i tre projekter brugt en BLOG som et vigtigt element til at indsamle viden om de hverdage, som vi arbejder i. I Smart mobilitet har det været helt afgørende, at de løsninger, som vi er kommet frem til, skal kunne fungere i en hverdag. Derfor har vi også talt med deltagerne i vores projekter – og endnu mere væsentligt, så har de talt med os! Vi er gået væk fra skrivebordet, og har fået borgernes stemmer helt ind i projekterne.

Mød Superpendlerne

Superpendlerne var en gruppe borgere fra Beder-Malling, der på siden nedenfor bloggede om deres erfaringer med at skifte bilen ud med tog/bus og foldecykel. Superpendlerne er blevet til i et samarbejde mellem projekt Smart mobilitet ved Aarhus Kommune, Midttrafik og en gruppe omstillingsparate borgere fra Beder-Malling.

www.superpendlerne.smartmobilitet.dk [Åbner i nyt vindue]

 

Mød Early Birds

Smart mobilitet inviterede med “Early Birds” morgenfriske bilister til at køre tidligere hjemmefra i en periode på tre uger fra 1. december-18. december 2015 – svarende til 14 arbejdsdage.

For at være med i forsøget skulle man være bilist fra Beder-Malling, der primært kørte i retning mod Aarhus i myldretiden og ofte oplevede kø og ekstra køretid i forbindelse med turen til og fra arbejde. Deltagerne skulle i forsøgsperioden være indstillet på at køre markant tidligere hjemmefra for at få erfaring med, hvilket afrejsetidspunkt, der bevirker at man kunne nå sin destination uden at møde betydelig kø.

www.earlybirds.smartmobilitet.dk [Åbner i nyt vindue]

 

Mød “I medvind og modvind”

Her bloggede fem ægtepar fra Aarhus syd i perioden maj 2017-oktober 2017 om deres erfaringer med at skabe nye rutiner og transportvaner sammen. De udskiftede i perioden  de daglige bilture med el-cyklen som blev blive deres primære transportmiddel til og fra arbejde. Vi fulgte dem i deres hverdag og fik igennem personlige beretninger indblik i vanebrud i praksis.

www.medvind.smartmobilitet.dk [Åbner i nyt vindue]

Livshistorier

I Smart mobilitets første leveår blev der som inspiration til arbejdet gennemført interviews hos vanebrydere i Aarhus. Under overskriften “Livshistorier”, prøvede vi at formidle vanebrud på en ny måde.

Læs historierne her